Početna O Autoru

O Autoru

MeyoBox-Autor

jAsam Đorđe Mijailović i rođen sam 1988. godine, u Ivanjici, gde trenutno živim i radim. Završio sam Visoku školu strukovnih studija za IT u Beogradu. Čitajući blogove raznih autora, nisam želeo da dozvolim sebi da upadnem u tradicionalnu klopku i objavim čitaocima da sam sve ovo pokrenuo kako bih iskazao sebe odnosno svoja mišljenja i doživljaje sveta oko sebe. Moji razlozi su čak opozitni. Težio sam ka tome da pokrenem nešto drugačije. Mojim pričama voleo bih da nateram sve ljude da stvari sagledaju iz drugog ugla, sa različitih tačaka gledišta i upotrebe sopstvenu logiku i kvantni um koji nas krasi ili u najboljem slučaju da im poljuljam dogmatska shvatanja.

“Nisam bio sitan lopov. Hteo sam ili ceo svet ili ništa.”

Slogan koji se nalazi ispod logotipa govori dosta o mojoj ličnosti, gajim radoznalost u vezi svega, svaštaroš sam u svakom pogledu i sva moja znanja rad sam da podelim sa drugima. Ukratko moje strasti su IT, kvalitetna muzika, metafizika, alternativna medicina, teorije odnosno prakse zavere, kvalitetni enterijeri, DIY priče i još svašta ponešto. Strastveni sam hedonista, lenj ali ne toliko da dozvolim lenjosti da mi hendikepira ambicije, gotivim kvalitetno štivo od proverenih autora koji nisu bili obuzeti materijalnim stvarima (otuda i citat Bukowskog).

Saradnici me poznaju kao nekog ko uvek ispostavlja rezultat, iza sebe imam mnoštvo jako uspešnih i velikih projekata na koje sam jako ponosan, a o njima će biti reči u nekom od članaka. Moje oblasti rada odnose se na administriranje sistema, network administraciju, administriranje servera, implementaciju modernih IT rešenja, webmarketing (FB advertising, Google Adwords, LinkedIn advertising…), ground marketing, koncipiranje strategije za unapređenje rada srednjih i velikih sistema, web development (WordPress, E-commerce, HTML 5, CSS, Javascript…) ne tako retko i branding kroz grafički dizajn. Posebno sam ponosan na svoju sposobnost da uočim i najmanje greške u radu nekog sistema i otklonim ih na najbrži i najjeftiniji način. Ako Vam je potreban savet ili pogled iz drugog ugla vezano za neku od navedenih sfera, bacite mi neku poruku, potrudiću se da vam što pre dam svoje mišljenje, sugestiju ili ocenu. U slobodno vreme (nemam ga baš puno) volim da provozam bajs ili da iskuliram uz kvalitetnu espresso kaficu.