Žvot digitalnog marketera je težak. Svaki dan suočavate se sa gomilom potencijalnih smetnji koje vas udaraju sa svih strana: Beskrajna ažuriranja društvenih mreža, izlasci najnovijih i najboljih alata, još jedan ultimativni vodič kako da neko postane online heroj, itd. Znate već kako je to. Tako je lako osetiti se preplavlјenim sa svim što se dešava oko vas. Zato je važno ostati disciplinovan i fokusirati se na stvari koje su važne ako želite uspeti na mreži. U ovom postu, ja ću da podelim neke savete i alate koji će vam pomoći da upravlјate vremenom i radite efikasnije.

NAJISKUSNIJI PLANER JE VAŠ SOPSTVENI UM

GENERALNI SAVETI ZA UŠTEDU VREMENA

1. ROKOVI

Kada izdvojite određenu količinu vremena na konkretnom zadatku, videćete da ste postali produktivniji. Dobro je poznata činjenica da možete zabušavati i na svaki postavlјeni zadatak možete potrošiti sve vaše vreme. “Rad se povećava tako da popuni vreme za njegov završetak.” Možete se boriti protiv ovoga pomoću tajmera kako bi osigurali da fokusiranost na završetak svog zadatka.

Recimo da je situacija takva da morate da napravite neke objave za društvene mreže. Odredite sebi 25 minuta. Podesite tajmer da radi na svom mobilnom telefonu, ili koristite neku od usluga Google-a.

MeyoBox-Google-Timer

Tajmer stvara osećaj hitnosti. To pomaže da se isklјučivo fokusirate na završetak zadataka pre isteka vremena.

2. IZBEGAVAJTE MULTITASKING

Multitasking je jedan od onih gadnih mitova koji se razvio tokom vremena. Naučnici su sada dokazali da naš mozak najbolјe radi kada se fokusira na jednu stvar u isto vreme.

3. IZBEGNITE ODVLAČENJE PAŽNJE

Svi radimo u različitim situacijama. Neki rade kod kuće. Neki rade u zajedničkoj kancelariji. Bez obzira na vašu situaciju, potrebno je da imate mehanizam na mestu koje kaže, “Ne uznemiravaj”. Na primer:

  • Zatvorite vrata.
  • Podesite na telefonu režim rada u avionu.
  • Isklјučivanje drugih aplikacija na računaru.

Najprodavaniji autor Geri Keler je napisao zašto je toliko važno da se fokusirate na jednu stvar u isto vreme i ilustruje šta se dešava kada se posao prekida:

MeyoBox-Tok-Posla-Shema

Kada izgubite fokus, to vam može oduzeti dvostruko više vremena da se vratite u kolosek. Zato se potrudite da eliminišete smetnje.

4. ULOŽITE VREME U OBRAZOVANJE

Ova ideja nije odmah očigledna, ali ako provedete vreme učeći nove veštine sada, to vam može pomoći da uštedite vreme u budućnosti. Na primer, učenje kako da koristite alat za planiranje društvenih medija kao što je Postcron uštedeće vam vreme u budućnosti.

5. DELEGIRAJTE ILI OUTSOURCE-UJTE ZADATKE

Nema razloga zbog kojeg ne bi trebalo da delegirate ili prepuste zadatke drugoj osobi. Ako radite sami, možete unajmiti agenciju da vam pomogne sa nekim zadacima, ili angažujte drugog freelancer-a za grafičko dizajniranje. Kada izračunate, često može da bude isplativije nego što ste u prvi mah mislili. Ako radite kao deo tima na projektu, onda ponekad ima smisla da dodelite zadatke kolegama koji imaju veći kapacitet ili više slobodnog vremena. Poenta je ovo: Ne morate sve raditi sami.

6. REDOVNE PAUZE

Rad non-stop nije najbolјe korišćenje vašeg vremena. Naše telo radi bolјe kad pravimo redovne pauze. Brojne naučne studije su otkrile različite radi-da-odmoriš koeficijente. Prema mišljenju Tony Schvartz-a , trebalo bi da se radi 90 minuta, a zatim odmara 20 minuta: “Ljudsko telo je veoma povezano sa pulsom. Da bi izvukli maksimum iz sebe, moramo da obnovimo našu energiju u intervalima od 90 minuta. “

MeyoBox-Intervali-Pauze

7. ISPRATITE VAŠE VREME

Da li stvarno znate koliko vremena provodite na svaku aktivnost tokom dana? Većina nas se zavarava. Pokušajte da koristite aplikaciju kao TimeMiLife da dobijete tačan uvid u to koliko vremena provodite na svakom zadatku.

8. KORISTITE PASSWORD MANAGER

Kada radite na mreži, neizbežno je da će biti prijavlјivanja na tonama alata, portala i aplikacija, a svaka od njih uvek zahteva jedinstvene korisničke akreditive. Zastrašujuće je koliko se lozinki akumulira tokom vremena, a nemoguće ih je sve zapamtiti.

9. NE GUBITE VREME NA STVARI KOJE NE RADE

Kao marketeri, uvek treba da procenjujete svoje različite online kampanje i aktivnosti. Budite nemilosrdni. Izbacite stvari koje ne funkcionišu, i uložite više vremena drugde gde možete ostvariti rezultate.

SAVETI ZA UŠTEDU VREMENA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

 

10. IZABERITE SVOJE KANALE

Što ste na više kanala aktivni, više vremena morate da potrošite na društvenim medijima. Prvi korak je da odlučite na koji kanal da se fokusirate. Izaberite kanale koje najviše koristite za svoj posao.

11. PROVERITE ANGAŽOVANJE PUBLIKE

Kada ste poslednji put proverili angažovanje svoje publike na društvenim medijima? Bez sumnje ste videli infografike o najbolјem dobu dana za ažuriranja društvenih mreža na svakom kanalu. Možete koristiti autohtone alatke kao što su Tvitter Analitics i Facebook Insights da vidite kada je publika najviše angažovana. Iskoristite svoje analitike društvenih medija kako bi uštedeli sopstveno vreme.

12. AUTOMATIZUJTE ILI ZAKAZUJTE OBJAVE

Automatizacija društvenih medija ima dve glavne prednosti:

  1. To vam omogućava objavlјivanje sadržaja kada je vaša publika na mreži (kao što je gore navedeno).
  2. Oslobađa vreme za druge zadatke.

Postoji mnogo alata za automatizaciju društvenih mreža koje možete koristiti. Korišćenje ovakvih alata predstavlja veliku uštedu vremena jer se omogućava upravlјanje svim medijima u jednoj aplikaciji/uređaju.

13. PROVERITE VAŠE ANGAŽOVANJE

Kada rasporedite svoje objave za najbolјe doba dana, morate da odlučite kako ćete odgovarati na komentare, pominjanja i povratne informacije.

Ako ste odabrali da se fokusirate na jedan ili dva kanala društvenih mreža, onda ima smisla da koriste autohtone platforme. Nije teško da se prođe kroz Facebook i Twitter i isprati šta se dešava. Ako imate više kanala i više interakcije za upravlјanje, onda je možda lakše da koristite jednu alatku kao što je AgoraPulse i da konsolidujete sve svoje poruke u jedan inbox.

14. KORISTITE ŠABLONE

Mnogo aktivnosti društvenih medija se ponavlјa, tako da ima smisla da se kreiraju neki šabloni koje možete koristiti iznova i iznova. Na primer, možete da:

  • Sačuvate skup grafičkih šablona u Canva ili Postcron za svaku društvenu mrežu.
  • Sačuvate standardni set #hešteg oznaka spreman za korišćenje na svoje Instagram objave.

To će vam uštedeti vreme kada je potrebno samo da promenite sliku ili izmenite tekst ne počinjavši od nule svaki put.

15. IZBEGAVAJTE DRUŠTVENE MREŽE AKO TREBA DA RADITE NEŠTO DRUGO

Da, dobro ste pročitali. Sada vam kažem da izbegavate društvene medije! To je zato što imaju dobru i lošu stranu. S jedne strane, mogu biti efikasan marketinški alat. S druge strane, mogu biti smetnja koja vam isisava vreme kao ništa drugo. Osim ako niste zaposleni da sedite i pratite objave na društvenim medijima ceo dan, najbolјe je da izdvojite posebne termine kada ćete koristiti društvene mreže i da ih se disciplinovano držite.

Da li efikasno upravlјate svojim vremenom? Da li imate sve pod kontrolom? Većina nas ima svoje dobre i svoje loše dane, i to je u redu, jer smo lјudi. Ali ako obratite malo više pažnje na aktivnosti na koje trošite vreme i počnete sprovođenje nekog od ovih saveta, onda se može desiti da imate više dobrih dana nego loših.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here